תחרות פורים • פיתות מקמח מלא – הניה, ירושלים

    הניה No Comments on תחרות פורים • פיתות מקמח מלא – הניה, ירושלים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    (בערך 18 יחידות)

    החומרים:
    לבצק:
    1 ק"ג קמח מלא / רגיל
    1 קוביית "שמרית"
    1/2 כוס סוכר
    4 כוסות מים פושרים
    1 כוס מי סודה (או כוס נוספת של מים)
    1/2 כוס שמן
    1 כף גדושה של מלח

    להברשה:
    1 ביצה / שמן / ביצה + מעט קפה וסוכר
    שומשום / קצח/ בצל מטוגן / שום כתוש / זיתים / זעתר או כל דבר אחר.

    אופן ההכנה:
    בקערת המיקסר שמים את הקמח ומפוררים לתוכה את ה"שמרית", מערבבים ומוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב ומסיפים בהדרגה את המים, סודה, שמן ואח"כ את המלח.
    ממשיכים לערבב היטב כמה דקות נוספות ומשאירים להתפיח 20 דקות בלבד.
    . הבצק יוצא דליל ודביק!!!
    לאחר התפיחה:
    מחממים תנור על 180 מעלות, ובינתיים מרפדים את התבניות בנייר אפיה, בעזרת מצקת יוצקים לתבנית עיגולים במרחק מה האחד מהשני, מברישים את הפיתות בעזרת מברשת בביצה או בשמן ומעל מפזרים את מה שרוצים.
    מכניסים לתנור החם ואופים מיד עד לקבלת הצבע המתאים. (כ- 10 דקות + _ ).
    בהצלחה ובתאבון!
    [הפיתות מצוינות בהקפאה].

    20150210_154145

    DSC05583

    DSC05582

    DSC05585

    DSC05586

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    DSC05588



    0 תגובות