תחרות פורים • פיתות מקמח מלא – הניה, ירושלים
הניה No Comments on תחרות פורים • פיתות מקמח מלא – הניה, ירושליםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי
- הגאון הרב אברהם יוסף: "עוד המצאה של משגיחי הכשרות"
- פרשת אחרי מות | איך חוזרים לגבול?
- תזמון מושלם | פרשת אחרי מות
- פרשת אחרי מות | מדוע דווקא בארץ גושן?
תגיות
(בערך 18 יחידות)
החומרים:
לבצק:
1 ק"ג קמח מלא / רגיל
1 קוביית "שמרית"
1/2 כוס סוכר
4 כוסות מים פושרים
1 כוס מי סודה (או כוס נוספת של מים)
1/2 כוס שמן
1 כף גדושה של מלח
להברשה:
1 ביצה / שמן / ביצה + מעט קפה וסוכר
שומשום / קצח/ בצל מטוגן / שום כתוש / זיתים / זעתר או כל דבר אחר.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים את הקמח ומפוררים לתוכה את ה"שמרית", מערבבים ומוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב ומסיפים בהדרגה את המים, סודה, שמן ואח"כ את המלח.
ממשיכים לערבב היטב כמה דקות נוספות ומשאירים להתפיח 20 דקות בלבד.
. הבצק יוצא דליל ודביק!!!
לאחר התפיחה:
מחממים תנור על 180 מעלות, ובינתיים מרפדים את התבניות בנייר אפיה, בעזרת מצקת יוצקים לתבנית עיגולים במרחק מה האחד מהשני, מברישים את הפיתות בעזרת מברשת בביצה או בשמן ומעל מפזרים את מה שרוצים.
מכניסים לתנור החם ואופים מיד עד לקבלת הצבע המתאים. (כ- 10 דקות + _ ).
בהצלחה ובתאבון!
[הפיתות מצוינות בהקפאה].
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.